9e Polderse G-Judotoernooi

Tekstvak: 9e Polderse G-judotoernooi

 

 

 

 

 

Zaterdag 13 mei was het dan weer zo ver. Na een jaar van het aanleren van nieuwe judo technieken, het verbeteren van bekende technieken en draaien van oefen judowedstrijden waren de voorbereidingen maximaal voor onze judoka’s om prijzen weg te slepen op ons eigen Polders G Judotoernooi. Door vroegtijdige toezegging van sponsoring, bereidheid van onze vrijwilligers om zaterdag weer act de pressants te geven, het grote aantal inschrijving, een enthousiast publiek en judoka’s welke enorm veel plezier hadden maakte dat het een geslaagde dag is gewees

Jasmijn Smit die wij net voor het sluiten van de transfermarkt hebben weten over te nemen van ZMLK school De Meerpaal was ingedeeld in een poule van 5 judoka’s. Jasmijn heeft 3 partijen gewonnen en heeft in de kampioenswedstrijd pas na 2 minuten haar meerdere moeten erkennen in Ruben Sjoersma van Mytylschool De Ruimte. Een welverdiende 2de plaats voor Jasmijn.

Lara Mentjens judoka van JV De uitkomst trof voor de pouleoverwinning haar schoolgenoot Aaron Mulder van de Mytylschool De Ruimte. Door winst in deze heeft Lara een verdiende 1ste plaats behaald

Bram van der Steen onder de indruk van zoveel mensen bij elkaar, de verjaring van zijn broer en de felheid van zijn tegenstanders had besloten de punten te laten voor ze waren en het te houden bij het absorberen van veel plezier Bram wist zo nog wel een welverdiende 3de plaats in de wacht te slepen

Casper van de Steen had het in zijn poule te doen met allemaal dames. Onder de indruk van al dit vrouwelijk schoon, zijn verjaardag en nog onder de indruk van de 100 man welke voor zijn verjaardag hadden gezongen, maakte het dat Casper de punten maar schonk aan de dames in zijn poule. Casper heeft naast al zijn ontvangen felicitaties ook nog de 3de prijs mee naar huis genomen.

Suus Lakerveld heeft het in haar wedstrijd om de eerste plaats in de poule laten verassen door haar tegenstander (of was het Willem die even niet oplette?) Een welverdiende 2de plaats voor Suus (en Willem) was hierdoor het resultaat.

Marit Oosterling ingedeeld in een poule van 4 dames zou 3 wedstrijden aan de bak moeten zij het niet dat vlak voor aanvang een dame afmeldde. Voor Marit maar 2 wedstrijden. De uiteindelijk 1ste plaats-wedstrijd was tegen Michelle Grossat, een gelijkwaardige tegenstander maar vast is vast bij Marit. Dus na 20 seconden houdgreep mocht Marit de 1ste prijs ophalen.

Lucas Zieck onze zwaargewicht had eerst maar 1 tegenstander maar nadat we Kjell bereid hadden gevonden om het judo pak aan te trekken en Lucas nog wat partijen te laten judoën in een andere poule, had ook Lucas zijn wedstrijden met de uiteindelijke beloning van de 1ste prijs.

Viggo Leummens, Nicky van Neerven en Nils Ligthart ingedeeld in een poule van 4 judoka’s en konden flink aan de bak. Slechts 1 wedstrijd werd voortijdig beslist. Viggo wist al zijn wedstrijden te winnen en Nicky en Nils moesten de punten delen met als gevolg Viggo een welverdiende 1ste en Nicky en Nils een welverdiende 3de plaats.

Hanneke Kuitert en Annemarie Meeldijk onze gezellige zwaargewicht dames troffen elkaar en Claudia van Dun Hong. Daar de dames al jaren met elkaar trainen, elkaars sterke en zwakke punten kennen duurde het de gehele wedstrijdtijd alvorens de prijzen verdeeld konden worden. Annemarie heeft een welverdiende 1ste en Hanneke de welverdiende 2de plaats behaald.

Sander Jong nog maar net op judo heeft de meeste partijen van al onze judoka’s gedraaid. In het begin nog spannend maar met een beetje begeleiding en veel plezier wist Sander toch nog de 3de plaats te bemachtigen.

 

Met dank aan de vrijwilligers Koos Ijzendoorn, Bouke Steinvoort, Imre Hajos, Famke Kroon, Kjell Tuinstra, Jolanda Zonneveld, Alex Kesterloo, Willen van Leeuwen, Monique en Suzanne Meeldijk

 

Stefan Meeldijk

 
archieffoto's
730633_454006821384870_462906458_n - kopie.jpg
Sponsors
HUBO / P Broers B.V
Doe het zelf artikelen.
Drukkerij ROWA
Voor uw drukwerk.
StudiJoJess
Schoonheidssalon & Borduurwerk.
Frozenpeanut Photography
Your Frozen Moment.
Babyslofje-online.nl
kinderwarenhuis
Hoi Pipeloi
Kinderopvang.
Euro Tyre
Spes autobanden.
E. van Westen Elektro B.V.
Elektrotechniek.
Piet kop
Catering.