G-Judo

G-Toernooi HABC Dun-Hong

G-judotoernooi Dun Hong geslaagd evenement.

Op zaterdag 3 november werd er door een grote groep van onze G-afdeling deelgenomen aan het jaarlijkse toernooi bij H.A.B.C. Dun Hong. Al weken werd er naar uitgekeken en zaterdag was het dan zover. Na een gedegen warming-up konden de poules over de 2 matten verdeeld worden. Fanatiek werd er in elke partij gestreden om de winst. Dat dit niet altijd lukte maakte de meeste judoka’s niets uit. De Olympische gedachte “Deelnemen is belangrijker dan winnen” was op alle judoka’s van toepassing. In de pauze werd de aangeboden koek en het pakje drinken met plezier tot zich genomen. Na de pauze werd in de laatste wedstrijden nog fel geknokt voor de resterende punten. Toen alle strijd was gestreden kon de balans worden opgemaakt en werden de fraaie medailles met gepaste trots in ontvangst genomen. Daarnaast kregen alle judoka’s ook nog een mooie sleutelhanger mee.

Door onze judoka’s werden de volgende prijzen gewonnen;

Annemarie Meeldijk en Nicky van Neerven 1e prijs

Bram v/d Steen en Ryan Does 2e prijs

Suus Lakerveld, Viggo Leummens, Lara Mentjes, Marit Oosterling, Casper v/d Steen en Nick Verbruggen 3e prijs.

Alle judoka’s nogmaals gefeliciteerd met jullie prijzen.

 

9e Polderse G-Judotoernooi

Tekstvak: 9e Polderse G-judotoernooi

 

 

 

 

 

Zaterdag 13 mei was het dan weer zo ver. Na een jaar van het aanleren van nieuwe judo technieken, het verbeteren van bekende technieken en draaien van oefen judowedstrijden waren de voorbereidingen maximaal voor onze judoka’s om prijzen weg te slepen op ons eigen Polders G Judotoernooi. Door vroegtijdige toezegging van sponsoring, bereidheid van onze vrijwilligers om zaterdag weer act de pressants te geven, het grote aantal inschrijving, een enthousiast publiek en judoka’s welke enorm veel plezier hadden maakte dat het een geslaagde dag is gewees

Jasmijn Smit die wij net voor het sluiten van de transfermarkt hebben weten over te nemen van ZMLK school De Meerpaal was ingedeeld in een poule van 5 judoka’s. Jasmijn heeft 3 partijen gewonnen en heeft in de kampioenswedstrijd pas na 2 minuten haar meerdere moeten erkennen in Ruben Sjoersma van Mytylschool De Ruimte. Een welverdiende 2de plaats voor Jasmijn.

Lara Mentjens judoka van JV De uitkomst trof voor de pouleoverwinning haar schoolgenoot Aaron Mulder van de Mytylschool De Ruimte. Door winst in deze heeft Lara een verdiende 1ste plaats behaald

Bram van der Steen onder de indruk van zoveel mensen bij elkaar, de verjaring van zijn broer en de felheid van zijn tegenstanders had besloten de punten te laten voor ze waren en het te houden bij het absorberen van veel plezier Bram wist zo nog wel een welverdiende 3de plaats in de wacht te slepen

Casper van de Steen had het in zijn poule te doen met allemaal dames. Onder de indruk van al dit vrouwelijk schoon, zijn verjaardag en nog onder de indruk van de 100 man welke voor zijn verjaardag hadden gezongen, maakte het dat Casper de punten maar schonk aan de dames in zijn poule. Casper heeft naast al zijn ontvangen felicitaties ook nog de 3de prijs mee naar huis genomen.

Suus Lakerveld heeft het in haar wedstrijd om de eerste plaats in de poule laten verassen door haar tegenstander (of was het Willem die even niet oplette?) Een welverdiende 2de plaats voor Suus (en Willem) was hierdoor het resultaat.

Marit Oosterling ingedeeld in een poule van 4 dames zou 3 wedstrijden aan de bak moeten zij het niet dat vlak voor aanvang een dame afmeldde. Voor Marit maar 2 wedstrijden. De uiteindelijk 1ste plaats-wedstrijd was tegen Michelle Grossat, een gelijkwaardige tegenstander maar vast is vast bij Marit. Dus na 20 seconden houdgreep mocht Marit de 1ste prijs ophalen.

Lucas Zieck onze zwaargewicht had eerst maar 1 tegenstander maar nadat we Kjell bereid hadden gevonden om het judo pak aan te trekken en Lucas nog wat partijen te laten judoën in een andere poule, had ook Lucas zijn wedstrijden met de uiteindelijke beloning van de 1ste prijs.

Viggo Leummens, Nicky van Neerven en Nils Ligthart ingedeeld in een poule van 4 judoka’s en konden flink aan de bak. Slechts 1 wedstrijd werd voortijdig beslist. Viggo wist al zijn wedstrijden te winnen en Nicky en Nils moesten de punten delen met als gevolg Viggo een welverdiende 1ste en Nicky en Nils een welverdiende 3de plaats.

Hanneke Kuitert en Annemarie Meeldijk onze gezellige zwaargewicht dames troffen elkaar en Claudia van Dun Hong. Daar de dames al jaren met elkaar trainen, elkaars sterke en zwakke punten kennen duurde het de gehele wedstrijdtijd alvorens de prijzen verdeeld konden worden. Annemarie heeft een welverdiende 1ste en Hanneke de welverdiende 2de plaats behaald.

Sander Jong nog maar net op judo heeft de meeste partijen van al onze judoka’s gedraaid. In het begin nog spannend maar met een beetje begeleiding en veel plezier wist Sander toch nog de 3de plaats te bemachtigen.

 

Met dank aan de vrijwilligers Koos Ijzendoorn, Bouke Steinvoort, Imre Hajos, Famke Kroon, Kjell Tuinstra, Jolanda Zonneveld, Alex Kesterloo, Willen van Leeuwen, Monique en Suzanne Meeldijk

 

Stefan Meeldijk

 

G-Toernooi AHBC Dun Hong

Feest bij het G-judotoernooi van Dun Hong


Zaterdag 18 maart werd bij Dun Hong het jaarlijkse G-judotoernooi gehouden. Samen met het toernooi bij dojo ’t Loo en ons eigen toernooi is dit een toernooi waar met spanning naar wordt uitgekeken. Er is namelijk niets zo leuk als lekker stoeien, een traktatie tussendoor en allemaal ook nog een fraaie prijs om mee te pronken.

Die prijzen worden niet zo maar gegeven, er moet wel gejudood worden. Verdeeld over diverse poultjes werden onze judoka’s getest op hun judovaardigheden, hun kracht en hun inzicht. De ene keer ging dit wat beter dan de andere keer. Gelukkig maakt het voor de meeste niet uit of er gewonnen of verloren wordt. De Olympische gedachte, Meedoen is belangrijker dan winnen, viert hier hoogtij. Toen rond half 4 de strijd was gestreden werden de prijzen verdeeld. Per poule kan er maar 1 de winnaar zijn, de overige werden 2e. Voor onze deelnemers was de eindstand als volgt;


Hanneke Kuitert; 2e

Nils Ligthart; 1e

Annemarie Meeldijk: 1e

Lara Mentjes; 2e

Jasmijn Smit; 2e

Bram van der Steen; 2e

Casper van der Steen; 1e

Suus Lakerveld; 2e

Lucas Ziëck; 1e

 

Coach Willem

 

 

 

Geslaagd G-toernooi Dojo 't Loo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zaterdag 12 november was het dan zover, onze judoka’s hadden er al weken naar uitgekeken. Nee, ik heb het niet over Sinterklaas maar over het G-judotoernooi in Heiloo. Met een enorm aantal van wel 13 judoka’s nam JV de Uitkomst deel aan dit toernooi. Allemaal keurig op tijd aanwezig en goed gemotiveerd kon er, na nog wat kleine aanpassingen in de poule-indeling, begonnen worden. Uiteraard werd gestart met een warming-up, een goede gewoonte voordat er inspanning geleverd moet worden. Verdeeld over 9 poules werd er fel en soms wat minder fel gestreden om de begeerde prijzen. Onze jongste deelneemster Jasmijn Smit werd met goed verzorgt judo 2e in haar poule van 4. Bram van der Steen zat samen met Emmy van der Schee ook in een poule van 3. In hun onderlinge strijd was Emmy letterlijk de bovenliggende partij. Zij werd 2e en Bram werd 3e in deze poule. Casper van der Steen was helemaal in een feeststemming, jarig en dan ook nog om prijzen mogen judoën, wat is er mooier. Samen met Suus Lakerveld was ook hij ingedeeld in een poule van 3. Ondanks megahulp van de coach kwam Suus niet verder dan de 3e plaats. Casper kreeg een mooie beker met daarop een plaatje van de 2e plaats, een welverdiend verjaardagscadeau. Nicky van Neerven en Viggo Leummens troffen elkaar in een poule met 3 anderen. Met een fraaie 2e plaats voor Viggo en een 3e voor Nicky werden zij gewaardeerd voor hun inzet. Eenzelfde verhaal ging op voor Jesse Entius en Joey Kuiper al was Joey het niet eens met zijn 2e plaats. Dat had volgens hem een 1e plaats moeten zijn. Onze grote dames Annemarie Meeldijk en Hanneke Kuitert waren ook in een poule van 5 ingedeeld. Annemarie had pech en raakte geblesseerd in haar eerste partij. Hierdoor moest zij het toernooi staken en gingen de andere 4 door voor de prijzen. Ondanks goede inzet wist Hanneke geen van haar wedstrijden winnend af te sluiten maar gelukkig nog wel een 3e plek. Als laatste in dit verslag de prestaties van Lucas Zieck en Melvin Halkema. Ingedeeld in een poule van 4 waren zij veruit de lichtsten met hun gewicht van ongeveer 80 kg moesten zij flink aan de bak. Na eerst elkaar getroffen te hebben, met winst voor Lucas, konden zij hun krachten meten met de echte zware mannen. Lucas wist de 110 kg zware tegenstander keurig op een hikiwake (gelijkspel) te houden. Melvin verloor nipt van zijn 100 kg zware tegenstander. Ook tegen de 110 kg zware tegenstander wist Melvin het de volle 2 minuten vol te houden al was daar wel wat overreding van de coach voor nodig. Dit leverde een mooie 3e plaats op voor Melvin. Lucas wist zijn laatste partij met veel overtuiging te winnen en werd daarmee 1e. Na nog een uitgebreide fotosessie kon iedereen weer tevreden naar huis terug.

Coach Willem

 

Polders G judo toernooi weer een groot succes.