7e ronde interne teamcompetitie

Deze zondag stonden er in de dojo van JV de Uitkomst 27 gespannen kinderhoofdjes te trappelen om aan hun wedstrijden te gaan beginnen. Het was goed om te zien dat er een aantal nieuwe kinderen bij zaten, de vereniging kan dat alleen maar toe juichen. Er waren 4 teams en dus 4 team captains. Team 1 was dat Rowin, team 2 Tygo, team 3 Danny en team 4 Bente.

Er waren wedstrijden op 2 matten met ieder een scheidsrechter, en wat waren de scheidsrechters weer leuk met de kinderen. Dit soort interne competities zijn er juist om de kinderen te helpen met wedstrijdervaring op te doen en ze uit te leggen hoe alles reilt en zeilt op de mat. Er waren weer vrijwilligers voor achter de tafels en de leiding was weer in handen van Petra en Carina. Jammer wel dat er helaas wederom geen ouders waren die opstonden om een klein verslag te schrijven, heel uitgebreid hoeft dat niet te zijn en neemt niet langer dan 15 minuten van uw tijd in beslag. Wij hopen dat er bij een volgende interne een ouder opstaat om te gaan schrijven.

Maar wat het belangrijkste is, is dat 27 kinderen weer veel plezier op de mat hadden, dat ze heerlijk in beweging waren en samen genoten van de onderlinge wedstrijden. Er waren weer hele mooie partijen, maar er was 1 team oppermachtig deze zondag. Want op plek 4 was het het team van Tygo, op plek 3 het team van Danny, op plek 2 het team van Rowin maar op plek 1 met alle wedstrijden gewonnen was het het team van Bente wat aan de haal ging met de beker en de medailles!

De volgende interne is op 05 april, meld je allemaal aan. Of je nou op judo zit bij de Uitkomst of ergens anders, dat maakt helemaal niet uit. En zit je er niet op, maar wil je het proberen, kom gezellig een keer mee doen of pik een keer een training mee. De eerste 4 lessen krijg je van de Uitkomst en een pak kan je dan met liefde lenen

 

 

3e ronde Regiojeugdcompetitie 2020

Op zaterdag 1 februari vond de 3e ronde van de West-Friese regio jeugd competitie 2019-2020 plaats bij gastheer JV De Uitkomst. Er waren 3 teams aanwezig: JV De Uitkomst, EBI Sport en BC Julianadorp.

Tijdens de 1e ronde namen Budo Centrum Julianadorp en JV De Uitkomst het tegen elkaar op. In de openingspartij, het lichtste gewicht begon Jayli sterk. Met een beenworp scoorde ze een waza-ari en volgde met en prima houdgreep die niet meer los ging. Vervolgens stond Cassidy op de mat. Zij kwam achter te staan en vocht zich goed terug. In het grondgevecht probeerde ze een houdgreep. Later in de partij scoorde ze met een beenworp. Stand gelijk. Met goed grondgevecht eindigde de partij in haar voordeel en scoorde ippon met houdgreep. Daarna volgde bij De Uitkomst drie verliespunten op rij. Rayen begon sterk met een mooie aanval. Helaas werd zijn beenworp gelijk overgenomen en verloor hij met ippon. Bram deed ook zijn best, maar zijn tegenstander was een maatje te groot en verloor de wedstrijd. Kyle kreeg een beenworp tegen en lag in een houdgreep. Wat Kyle ook probeerde om eruit te komen, het lukte helaas niet de houdgreep zat goed vast. Joëlle stond voor het eerst in het team en liep buiten de mat. Gelukkig legde de scheidsrechter dit nog even uit. Joëlle gaf goed tegenstand en scoorde met een beenworp een waza-ari. Ook haar grondwerk was een dikke pluim waard. Winst voor Joëlle. Guusje werd wel heel snel verrast met een snelle heupworp en dan is de wedstrijd ook snel afgelopen. Jammer en volgende keer beter. Indy liet goed judo zien met hard werken zowel op de grond als staand. Dit werd beloond met ippon. In het laatste gewicht begon Jochem sterk. Zijn tegenstander had het lastig, maar als je even niet op let kan het zo maar anders gaan. Jochem kwam in een houdgreep en verloor ondanks zijn goede inzet toch zijn partij. Eindstand 12-8 voor Budo Centrum Julianadorp.

In de 2e ronde stond JV De Uitkomst tegen het altijd sterke EBI Sport. De eerste 3 gewichten had EBI niet. Dus dat was winst voor De Uitkomst.  Lisa kreeg in haar partij een beenworp tegen, maar wist deze goed te blokken en draaide op haar buik. Op de grond hield ze alles goed dicht. Lisa zette een prima heupworp in, maar helaas werd deze overgenomen en kreeg ze ippon tegen. Kyle stond goed te judoën maar liet zich verrassen met een beenworp gevolgd door een houdgreep. Helaas kwam hij daar niet meer uit. Joëlle gaf in haar tweede wedstrijd goed partij. Het duurde even voordat de tegenstander grip op haar kreeg. Met een binnenwaartse beenworp kreeg Joëlle een vol punt tegen. Goed gedaan voor de eerste keer. Guusje stond sterk op de mat, maar helaas was haar tegenstander haar te snel af met een heupworp en werd de wedstrijd verloren. Indy begon sterk en zette een beenworp in, deze werd geblokt en door goed te schakelen scoorde Indy met een voorwaartse worp een waza-ari. Klasse ! Jammer dat de wedstrijd toch werd verloren met een verwurging. Jochem scoorde heel snel met een beenworp. Het werd nog even spannend nadat Jochem een score tegen kreeg. De stand was weer gelijk. Jochem deed een tandje erbij en stuurde zijn tegenstander tijdens een aanval goed door en dit werd beloond met een ippon. Jochem prima inzet en dit was de spannende wedstrijd van de middag. Jammer dat de winst naar EBI Sport ging met 12-8. Jullie hebben allemaal prima inzet getoond en goed judo laten zien. Ga zo door !

 

Cassidy El-Ayb bij voorronde A pupillen.

Afgelopen zondag werd in eigen dojo de voorronde gehouden voor de A pupillen. Dit betekent dat als je bij de beste 5 van je gewichtsklasse eindigt je door gaat naar Beverwijk voor het districtskampioenschap. Cassidy had zich als enigste van de Uitkomst ingeschreven. Zij zat in een poule samen met 4 andere judoka`s. Wel waren er 3 poule in haar categorie (-27 kg) dus de beste 2 van iedere poule gingen kruizen. Dit betekent dat zij daarna judoën voor de plekken 1 t/m 5. Cassidy begon heel sterk door haar eerste 3 wedstrijden vol te winnen. Zo leuk om te zien dat ze bijna alles op gevoel doet en dat pak voor haar goed uit. In haar 4de wedstrijd ging het wat zwaarder en werd ze door haar eigen techniek (ko-soto-gake) beenhaak buiten langs overgenomen. Jammer, maar niet getreurd ze plaatste zich voor de kruisfinale. Daar ging het weer iets zwaarder maar ze stond haar mannetje en liet zich niet zomaar van de mat vegen. Jammer genoeg verloor ze beide wedstrijden in de kruisfinale dat dus einde toernooi betekende. Maar al met al kan ze terug kijken op een mooi en goed toernooi.

Petra

 

Thijs Klaver geslaagd voor 1e dan